Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Met het OV

Vergoeding woon-werkverkeer

Woon-werkverkeer

Als medewerker heb je recht op een vergoeding van de kosten voor het woon-werkverkeer. De hoogte van het bedrag is gerelateerd aan de kosten van de laagste klasse van het openbaar vervoer. Daarbij verrekenen we een eigen bijdrage van jou als medewerker (franchise). Het maximale bedrag dat je kunt ontvangen is € 47,64 per maand bij een vijfdaagse werkweek. In de onderstaande tabel zie je op welk bedrag je recht hebt.

Algemene vergoedingstabel woon-werkverkeer

Enkele reisafstand Woon/werk in kilometersMaximale vergoeding per maand bij 5 reisdagen per week
0 t/m 800,00
920,44
1025,34
1128,64
1233,54
1338,44
1441,74
1546,64
16 en meer47,64

 

De bovenstaande bedragen zijn in principe op iedere medewerker van toepassing. Er zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld voor medewerkers met bereikbaarheidsdiensten. Meer informatie hierover vind je in Odin 22369 voor CAO a la carte en Odin 31206 voor de reiskostenvergoeding.

Cao à la Carte: reiskostenregeling

In plaats van de algemene vergoeding voor het woon-werkverkeer kun je er ook voor kiezen om die reiskosten te laten verrekenen met (een deel van) je eindejaars- en vakantie-uitkering. Afhankelijk van de afstand van je woonplaats naar je werkplek en het aantal werkdagen per week, ontvang je dan een fiscaal voordeel. Omdat de algemene vergoeding voor woon-werkverkeer niet meer op je salarisstrook wordt vermeld, betaal je ook minder loonheffing. Dit heeft verder geen gevolgen voor de hoogte van de vakantie- en eindejaarsuitkering. Zie Odin 22369.

Voor wie is de reiskostenregeling?

Elke medewerker die een aanstelling heeft bij azM kan meedoen aan de regeling. Heb je in een kalenderjaar meer dan 6 weken geen reisdagen gehad vanwege ziekte, arbeidsongeschiktheid, zwangerschaps- en/of bevallingsverlof, sabbatical of onbetaald verlof? Dan krijg je over deze periode geen vergoeding in het kader van deze regeling.

Meedoen aan de reiskostenregeling?

Aanmelden kan heel eenvoudig: maak het schriftelijk kenbaar bij de servicedesk P&O en voeg een uitdraai bij van de ANWB Routeplanner, met daarin de kortste route van je woonadres naar je werkplek. Vanaf dat moment verrekenen we je reiskosten voor het woon-werkverkeer automatisch met je vakantie- en eindejaarsuitkering.

Wil je de regeling stopzetten? Meld dit dan ook schriftelijk bij de servicedesk P&O, voorzien van je handtekening én de datum waarop je de regeling wilt stopzetten. Let op: stopzetten met terugwerkende kracht is niet mogelijk.

Sluit de enquête