Auto

Parkeren bij het MECC

Parkeren bij MECC: makkelijk èn aantrekkelijk
Vanaf 1 april kun je ook bij MECC parkeren. Zelfs tegen gereduceerd tarief (€ 1,21/dag, incl. BTW). Je moet je plaats van tevoren online reserveren via reiswijzer.mumc.nl.  Afrekenen gaat via je salaris. De pilot duurt tenminste één jaar.

Parkeren bij MECC: een aantrekkelijk voorstel
Met de komst van de Brightlands Maastricht Health Campus verdwijnen er de komende jaren de nodige parkeerplaatsen.  Natuurlijk doen we daarom onze uiterste best om vervangende plaatsen te vinden. Zo kun je vanaf 1 april als medewerker van het azM   bij MECC parkeren op dagen zonder evenementen. Dat kan zelfs tegen gereduceerd tarief (€ 1,21/dag, incl. BTW), maar er zijn wel strikte voorwaarden.


Voor wie?
Alle salaris ontvangende medewerkers van het azM kunnen gebruikmaken de pilot. Parkeren bij MECC is financieel aantrekkelijk als je afstand woon-werk kleiner is dan 7 km. Dat financiële voordeel heb je niet als je verder woont, maar dan ben je in ieder geval verzekerd van een gereserveerde parkeerplaats. Het is ook interessant als je incidenteel parkeert en niet aan een abonnement vast wilt zitten, of als je van het OV-aanbod gebruik maakt en daarom minder mag parkeren (parkeren bij MECC telt dus niet mee bij de 12x per jaar). Fietsen blijft financieel natuurlijk altijd aantrekkelijker. Dan heb je geen parkeerkosten en wèl een fietsbeloning (van oktober t/m maart). Buiten de piekuren is parkeren bij het MUMC+ altijd goedkoper dan bij MECC.

 Hoe moet je reserveren?
Om te zien of er bij MECC parkeerplaatsen beschikbaar zijn, kijk je op de reserveringsmodule. Dat is uiterlijk 6 weken van tevoren bekend. 

  1. Reserveren doe je online. Per sessie zijn er meerdere reserveringen tegelijk mogelijk. Dat kan tot het laatste moment, maar om zeker te zijn van een plaats kun je dit beter zo vroeg mogelijk doen. Annuleren kan online en zonder kosten tot 24 uur van tevoren. Reserveren betekent dus betalen, tenzij je tijdig annuleert.
  2. Na inloggen met je medewerker- en pasnummer kom je in je persoonlijke schermoverzicht inclusief allerlei extra informatie.
  3. Per e-mail krijg je een bevestiging van je reservering of annulering. De bevestiging bevat ook praktische informatie. Bijvoorbeeld over een wijziging van je aangevraagde parkeerplaats. De parkeerkosten worden ingehouden op je salaris.

 

 


 

Welke parkeerplaatsen zijn beschikbaar?
MECC brengt voor de pilot MECC P1 (onder het NH Hotel) in, maar kan eventueel andere parkeerterreinen beschikbaar stellen. Inrijden en uitrijden gebeurt bij MECC op kenteken. De slagboom gaat vanzelf open. Alleen met een reservering kun je parkeren. Tijdens de pilot werken we alleen met kentekenherkenning. Je kunt overigens geen gebruik maken van de intercom (drukknop), want de bewaking heeft geen overzicht van reserveringen. Op je persoonlijke schermoverzicht kun je na afloop alle informatie terugvinden, inclusief de transacties bij het MECC en eventuele bijzonderheden.


 Vanaf de J.F. Kennedybrug

 


 Vanaf de Oeslingerbaan/P.Debyelaan


 Vanaf de Randwycksingel


 

Kijk voor de algemene voorwaarden en het deelnemersreglement in de onderstaande pdf.
Hier vind je ook tarieven en rekenvoorbeelden.