Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Met het OV

OV abonnement Arriva

Aantrekkelijke korting op OV-abonnementen Arriva

OV abonnement Arriva
Het Maastricht UMC+ (MUMC) is goed op weg met het nieuwe mobiliteitsbeleid. We hebben met Arriva een mooie afspraak gemaakt: Sinds februari 2017 krijgen onze medewerkers een aantrekkelijke korting op het gebruik van openbaar vervoer.
Dat maakt het nog meer de moeite waard om met bus of trein naar het ziekenhuis te komen. En als nieuwe OV-gebruiker is het onder voorwaarden mogelijk dit uit te proberen.

Alle informatie over abonnementen en kortingen vind je op www.arriva.nl/mumc.  Hieronder vind je in het kort de afspraken en mogelijkheden:

Wat houdt de regeling in?

Het MUMC+ vergoedt 35% van de abonnementsprijs van trein of bus voor je woon-werkverkeer. Daar staat wel iets tegenover. Gebruik je de OV-korting, dan kun je nog maar maximaal twaalf keer per jaar bij het ziekenhuis parkeren. Dus gemiddeld één keer per maand.

Voor wie?

De regeling is er voor alle medewerkers die het OV gebruiken of willen gaan gebruiken voor hun woon-werkverkeer in Nederland.

Abonnementen en prijzen

Je hebt al een OV-abonnement bij de NS.

Als je een NS-abonnement hebt moet je je huidige NS-abonnement opzeggen en een abonnement via Arriva bestellen. Medewerkers woonachtig vanaf Sittard en verder kunnen ook met de NS reizen.  In het bestelformulier kun je aangeven wanneer je abonnement in moet gaan en wat je vertrekstation is. Daar kun je ook aangeven dat je op een NS-traject wenst te reizen. Vooralsnog is de 35% korting alleen van toepassing op de abonnementen die via Arriva worden aangeboden.

Je hebt nog geen OV-ervaring?
Dan kun je gebruik maken van de Arriva Proeftuin om te kijken of dit voor jou een goede reismogelijkheid is. Je krijgt een Arriva Goede Zaakpas (GZP) voor woon-werkverkeerper trein en/of bus. Niet op naam, maar anoniem. No cure, no pay.

De abonnementsprijs

Die is afhankelijk van je traject en het gekozen openbaar vervoermiddel. Bij Pasal ( tel. 71162) kun je opvragen wat dit voor jou kost.. Van de Arriva-prijs vergoedt MUMC+ 35%.

Eenmalige kosten voor aanschaf en vervanging GZP
Je betaalt bij de aanvraag eenmalig € 10 voor een nieuwe GZP (vijf jaar geldig). Voor een vervangende GZP bij verlies of diefstal betaal je eenmalig € 15.

De verrekening van je abonnement
Het betalen van je abonnement gaat via je salaris. Na het checken van je dienstverband en je trajectkeuze worden de kosten maandelijks verrekend.

 Wil je gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling? Dan kun je een GZP aanvragen vanaf via www.arriva.nl/mumc. Je abonnement kan iedere maand ingaan, maar altijd per 1e van de maand.Je bestelt je abonnement uiterlijk de 5e van de maand ervoor. Je GZP krijg je binnen 2 tot 3 weken thuisgestuurd. 

OV-aanbod voor medewerkers die in België wonen

Maastricht Bereikbaar, Arriva en De Lijn hebben afgesproken dat mensen met een busabonnement van De Lijn (Omnipas en Buzzy Pazz) gratis mogen doorrijden met de bussen van Arriva van en naar Maastricht Centraal Station en Maastricht Randwyck. Op de papieren versies van de abonnementen en magneetkaarten staat een einddatum van het abonnement. Op de OV-chipkaart variant van De Lijn staat de geldigheidsdatum van de OV chipkaart. Ook deze zal Arriva accepteren. De biljetten (papieren, sms en mobiel ticket) zijn niet geldig omdat dit door de chauffeurs van Arriva niet te controleren is. Dit aanbod is dus enkel geldig in de bussen, niet in de treinen. De afspraak "doorrijden met een De Lijn-abonnement" is aangegaan voor de duur van een jaar. Daarna wordt de actie geëvalueerd met de intentie om deze voort te zetten totdat de OV-chipkaartsystemen van Arriva en De Lijn compatibel zijn.

Proberen?

Medewerkers die nog geen abonnement hebben kunnen via Maastricht Bereikbaar gratis "de Ontdek Maand" van de Belgische busvervoerder proberen. Startmogelijkheid: elke eerste maandag van de maand. Medewerkers van het MUMC+ kunnen zich hiervoor via Maastricht Bereikbaar aanmelden door op deze link te klikken.

 

Om je aan te melden of voor meer informatie, gebruik onderstaande link:

www.arriva.nl/mumc

Sluit de enquête