Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

OV

Het Maastricht UMC+ is goed op weg met het nieuwe mobiliteitsbeleid. We hebben met Arriva een mooie afspraak gemaakt. Sinds februari 2017 krijgen onze medewerkers een aantrekkelijke korting op het gebruik van het openbaar vervoer. Dat maakt het nog meer de moeite waard om met de bus of trein naar het ziekenhuis te komen. en als nieuwe OV gebruiker is het onder voorwaarden mogelijk dit uit te proberen.

Alle informatie over abonnementen en kortingen vind je op www.arriva.nl/mumc. Hieronder vind je in het kort de afspraken en mogelijkheden.

Wat houdt de regeling in?

Het MUMC+ vergoedt 35% van de abonnementsprijs van trein of bus voor je woon-werkverkeer. Daar staat wel iets tegenover: gebruik je de OV korting, dan kun je nog maar maximaal twaalf keer per jaar bij het ziekenhuis parkeren. Dus gemiddeld één keer per maand.

Voor wie?

De regeling is voor alle medewerkers die het OV gebruiken of willen gaan gebruiken voor hun woon-werkverkeer in Nederland.

Je hebt al een OV abonnement bij de NS.

Als je een NS abonnement hebt moet je je huidige NS abonnement opzetten en een abonnement via Arriva bestellen. Medewerkers woonachtig in Sittard of verder kunnen ook met de NS reizen. In het bestelformulier kun je aangeven wanneer je abonnement in moet gaan en wat je vertrekstation is. Daar kun je ook aangeven dat je op een NS traject wenst te reizen. Vooralsnog is de 35% korting alleen van toepassing op de abonnementen die via Arriva worden aangeboden.

Je hebt nog geen OV ervaring?

Dan kun je gebruik maken van de Arriva proeftuin om te kijken of dit voor jou een goede reismogelijkheid is. Je krijgt een Arriva Goede Zaakpas (GZP) voor woonverkeer per trein en/of bus. Niet op naam, maar anoniem. No cure, no pay.

De abonnementsprijs

Die is afhankelijk van je traject en het gekozen openbaar vervoermiddel. Bij Pasal ( tel. 71162) kun je opvragen wat je dit kost. Van de Arrivaprijs vergoedt het MUMC+ 35%.

Eenmalige kosten voor aanschaf en vervanging GZP

Je betaalt bij de aanvraag eenmalig € 10.00 voor een nieuwe GZP. Deze is vijf jaar geldig. Voor een vervangende GZP bij verlies of diefstal betaal je eenmalig € 15.00.

De verrekening van je abonnement

Het betalen van je abonnement gaat via je salaris. Na het checken van je dienstverband en je trajectkeuze worden de kosten maandelijks verrekend.

Wil je gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling? Dan kun je een GZP aanvragen via www.arriva.nl/mumc. Je abonnement kan iedere maand ingaan, maar altijd per de eerste van de maand. Je bestelt je abonnement uiterlijk de vijfde van de maand ervoor. De GZP krijg je binnen twee tot drie weken thuisgestuurd.

OV aanbod voor medewerkers die in België wonen.

Maastricht Bereikbaar, Arriva en De Lijn hebben afgesproken dat mensen met een busabonnement van De Lijn (Omnipas en Buzzy Pazz) gratis mogen doorrijden met de bussen van Arriva van en naar Maastricht Centraal Station en Maastricht Randwyck. Op de papieren versies van de abonnementen en magneetkaarten staat een einddatum van het abonnement. Op de OV chipkaart variant van De Lijn staat de geldigheidsdatum van de OV chipkaart. ook deze zal Arriva accepteren. De biljetten ( papieren, sms en mobiel ticket) zijn niet geldig omdat dit door de chauffeurs van Arriva niet te controleren is. dit aanbod is dus enkel gelding in de bussen, niet in de treinen. De afspraak "doorrijden met een De LIjn abonnement" is aangegaan voor de duur van een jaar. Daarna wordt de actie geëvalueerd met de intentie om deze voort te zetten totdat de OV chipkaartsystemen van Arriva en De Lijn compatibel zijn.

Sluit de enquête